Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Chinese lichaamsmassage

De traditionele Chinese massage wordt zowel preventief als genezend toegepast. De massagetechnieken zijn krachtig, hebben een diepere werking en brengen het lichaam in balans.

Yin en Yang hebben als doel het lichaam weer in balans te brengen en te zorgen dat de circulatie van de ‘Qi’ bloed, energie en vloeistoffen stimuleren. Hierdoor wordt het zelfgenezende mechanisme geactiveerd. Als men het deskundig toepast kan het bij veel ziektes een gunstige invloed hebben. De meridianen (energiebanen) zijn heel belangrijk in deze massages.

De massage is o.a. geschikt om in te zetten bij: stress, spijsverteringsproblemen, het bewegingsapparaat, verkoudheid en vele andere aandoeningen. Het kan vele problemen en klachten verlichten, verminderen en zelfs oplossen. In China werd al meer dan 2000 jaar geleden geschreven over deze massagetechniek.

Rond 700 voor Chr. was het al een onderdeel van de studie van het Keizerlijke Medische College. In China is dan ook veel kennis van en ervaring met de lichaamsmassage. Tegenwoordig werkt men daar in de ziekenhuizen met de Tuina-massages.

De massages werken holistisch wat inhoudt dat men kijkt naar het totaalbeeld van de mens. Emoties zoals verdriet hebben invloed op de organen. Orgaanproblemen hebben invloed op de emoties. Deze geneeswijze is dus niet alleen bedoeld om te genezen maar ook om mensen gezond te houden tot op hoge leeftijd.

Een van de principes van de Chinese Geneeswijze is: “Als je iemand gaat helpen die al ziek is dan is dat hetzelfde als wanneer er een waterput wordt geslagen terwijl iemand dorst heeft. Dan ben je al te laat.”

Het motto is: voorkomen is beter dan genezen!

Bij de Chinli-massage wordt gewerkt met de Tuina-techniek en de meridianen. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen en op speciale punten. Hierdoor komt er een energiestroom op gang die door het lichaam kan stromen. Dit herstelt het evenwicht en de balans in het lichaam. De massage kunnen we zowel stevig als zacht en bijzonder ontspannend geven.

Chinli is goed inzetbaar bij:

  • Ontspannen rugmassage
  • Nek-, schouder-, rug- en beenmassage
  • Hoofd- en gezichtmassage
  • Buikmassage
  • Anti-stressmassage
  • Totale lichaamsmassage