Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Wat is voetreflexzonetherapie?

 

Voetreflexzonetherapie werd al duizenden jaren geleden toegepast in oosterse landen als China en Japan. Door middel van prikkelingen op de voetzool (kan ook op de hand als de voet niet behandeld kan worden) kun je harmonie en evenwicht herstellen.

Alle organen en spieren van het lichaam zijn weerspiegeld op de voet. De organen die in het lichaam aan de rechterzijde zitten zijn op de rechtervoet weerspiegeld. De linker organen zijn op de linkervoet te vinden. De organen die in het midden of net uit het midden liggen, zitten over beide voeten verdeeld. Door druk op de reflexpunten uit te oefenen beïnvloed je de te behandelende organen. Zo wordt uiteindelijk het evenwicht hersteld. Tevens kun je via de voeten de chakra's behandelen.

Voetreflexzonemassage is er niet alleen om problemen op te lossen. Het is ook een heerlijke manier voor een ontspanningsmassage. Na de behandelingen verlaten de afvalstoffen het lichaam sneller. De massages zijn ook heilzaam om spanningen en problemen met bijv. de spijsvertering te verminderen. Immers, de basis begint bij ontspanning en aandacht in ons drukke leven...

Er zijn verschillende massages mogelijk:

  • Hormoonmassage
  • Meridiaanmassage
  • Long- en luchtwegenmassage
  • Metamorfosemassage
  • Lymfedrainagemassage
  • Auramassage
  • Chakramassage
  • Zwangerschapsmassage

Daarom is en blijft een voetreflexzonemassage:
DE EERSTE STAP NAAR EEN GEZONDER BESTAAN!!

Wat doet het?

Ten eerste is persoonlijke aandacht belangrijk. De massage ontspant, wat héél belangrijk is in deze drukke maatschappij. De voeten zijn immers de spiegel van het lichaam. Voetreflexzone begeleidt en ondersteunt mensen. Het is een natuurlijke geneeswijze die de reguliere geneeskunde niet vervangt maar wel goed ondersteunt. De massage brengt namelijk de energie weer op gang waardoor u beter gaat functioneren en u ook lichamelijk opknapt.

Ten tweede geeft de totale benadering ruimte om bij stress generende gebeurtenissen dit te helpen verwerken en te reguleren. Dus ook bij migraine en slapeloosheid, reuma, rugklachten en hormonale klachten zoals overgangsklachten en menstruatieklachten. De massage bevordert de bloeddoorstroming en versterkt het immuunsysteem. Hierdoor zijn mensen minder snel verkouden en voorkomen ze griep.

Kinderen nemen bij mij een aparte plaats in. Veel voorkomende klachten bij kinderen zoals concentratieproblemen, faalangst, bronchitis, eczeem, hyperactiviteit en slaapproblemen benader ik met voetreflexzonemassage.

Wat is het resultaat?

Door bijvoorbeeld lymfedrainagemassage treedt reiniging op in het lichaam. Afvalstoffen die vastzitten worden afgevoerd waardoor organen de kans krijgen om te herstellen. Met name bij vocht vasthouden is dit een fijne massage. Spijsverteringsklachten kunnen we ook behandelen op de voeten met eventuele massage van de buik. Dit geeft vaak verlichting op de longen.
Dit uitgebreide scala van behandelingstechnieken geeft aan hoe een totale benadering van de mens als geheel verbonden is met de kwaliteit van leven. Wellicht ten overvloede: psychosociale klachten vallen ook binnen het bereik van deze behandelingstechnieken.

Een leuke cadeautip voor de feestdagen. Wij hebben cadeaubonnen voor voetreflexmassage, warme edelstenenmassage en stoelmassage.