Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Wat is oorkaarsentherapie?

Een stukje geschiedenis en de oorsprong van de oorkaarsen. De kracht van het vuur heeft de mensheid altijd al sinds de oertijd geboeid. Ook oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Ze zijn dan ook door de eeuwen heen als natuurgeneesmiddel gekend. Het was oorspronkelijk een sjamaanse traditie maar de historische oorsprong is teruggevonden bij de Maya's en de Noord- en Zuid-Amerikaanse indianen. Andere bronnen spreken zelfs over China, Egypte en de Tibetaanse monniken.

Daarnaast zijn ze al honderden jaren in gebruik bij de steppenbewoners van Siberië en Mongolië. 'ear candling' werd herontdekt bij de Hopi-indianen en zodoende belandde ze daarna op het Europese vastenland. Deze mensen bezitten een zeer grote medische kennis en zijn spiritueel zeer hoogstaand ontwikkeld. Oorkaarsen werden traditioneel gebruikt voor zuivering en harmonisatie van de energievelden van de mens ter bevrijding van de negatieve energieën. Het zal menig mens verbazen maar de oorkaars stamt uit een tijd dat ziekte, therapie en godsdienst nauw met elkaar verbonden waren.

De Hopi zijn een volk van vrede. In hun taal betekent Hopi 'vredelievend'. Ze waren de eerste Pueblo-indianen die zich in Noord-Amerika vestigden. Ze leefden eeuwenlang in harmonie met de natuur en met de universele en originele wetten zoals doorgegeven door de grote schepper Massanuu. Het absolute respect voor Moeder Aarde, de culturele normen en de universele spiritualiteit en grote medische kennis onderlijnen ook vandaag de dag nog hun uitzonderlijke positie als Vredesvolk. De echte Hopi beschermen het heilig weten van de staat van de Aarde, want echte Hopi weten dat de aarde een levend wezen in evolutie is en dat alles wat erop leeft haar kinderen zijn. (uittreksel uit de vredesklaring van de Hopi)

Wat doet het?

Voor kinderen is het een heel aangename behandeling. Geschikt voor onderstaande klachten.

  • Algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie. Oordruk (dichtslaan van het oor), oorpijn, oorsuizen, oorruis en doofheid;
  • Frequente ontstekingen in keel, neus, voorhoofd en bijholten;
  • Hoofdpijn, migraine, sinusitis, ontstoken amandelen;
  • Overmatige prikkelbaarheid, nervositeit, hyperactiviteit;
  • Concentratieproblemen; Slapeloosheid, stress,  behoefte aan ontspanning.

Géén oorkaarsen gebruiken bij kinderen waar buisjes zijn geplaatst. Het trommelvlies is geperforeerd door de buisjes die dienen om het vocht af te voeren dat achter het trommelvlies zit. Wel mag het voordat de buisjes gestoken moeten worden. Mogelijk is het dan ook niet meer nodig om de buisjes te plaatsen. Als de buisjes verwijderd zijn en het trommelvlies is genezen mag de behandeling wel plaatsvinden.

Is het aanwezige residu in de oorkaars, oorsmeer?
Ja, en nee. Als u de oorkaars open maakt ziet u daarin bruine brokken en geel verbrandingsafval. Deze brokken zijn gesmolten bijenwas die tijdens de behandeling naar beneden rolt en op het filtertje terechtkomt. Tijdens de behandeling kunnen stukjes oorsmeer omhoog komen en zich op het filter plaatsen. Door de behandeling komt het oorsmeer wel los in de gehoorgang. Dit kunt u na de behandeling verwijderen met een oorlepeltje of wattenstaafje.

Wat is het resultaat?

De behandeling openen en sluiten we af met een lymfemassage van hals en gezicht. Dit ter bevordering van het beter afvoeren van de afvalstoffen via de lymfe. U ervaart een aangenaam en rustig knisperend geluid tijdens de behandeling. De warmtestroom intensiveert zich naarmate de verbranding vordert.

Door het schoorsteeneffect ontstaat door de vlam een lichte druk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. De cliënt ervaart het als weldadig, bevrijdend en voelt een licht gevoel in het hoofd. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuunsysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.