Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Dorn-therapie

Dorn-therapie is gericht op herstel van de natuurlijke stand van wervelkolom en gewrichten. Het is een manuele therapievorm met als doel wervels te corrigeren en gewrichten te herstellen. Vooral de wervelkolom, benen en armen zijn soms gesubluxeerd. M.a.w. de stand vertoont een afwijkende positie ten opzichte van de optimale positie.

Beweging is een wezenlijk element van de Dorn-therapie bij Gezondheidscentrum Dynamiek. Alle behandelingen vinden plaats tijdens de dynamiek van het bewegen. Bij stilstand is correctie slechts mogelijk door een sterke tegenbeweging. De spieren houden dan de verbonden gewrichten vast.

Door het heen en weer bewegen van de armen en benen of het hoofd werken we aan de correctie. Het resultaat is dat de natuurlijke beweging en stand hersteld worden. De Dorn-therapie pakt zo ook de onderliggende blokkades aan. Deze behandelvorm is een milde behandelvorm.

De behandeling sluiten we af met een zachte massage, Breuss genaamd. Dat is een massage over de wervelkolom die rust en ontspanning geeft.