Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie heeft een positieve en ondersteunende werking op de lichamelijke en psychische gezondheid. Zo zijn zowel herinneringen als stemmingen verbonden met geuren. Door het inademen van de geur van essentiële oliën worden geuren opgenomen via de neus die in directe verbinding staan met het limbische systeem. Dit is het gedeelte van de hersenen die de emoties en sensorische waarneming regelt.

De etherische oliën die we hiervoor gebruiken zijn vaak ontstaan door distillatie. Tijdens dit proces wordt bijvoorbeeld lavendelolie uit lavendelplanten gehaald. Deze olie van de lavendelplant – noemen we dan ook een essentiële olie. Onze luchtwegen nemen dit aroma op in ons lichaam door de geur die de olie verspreidt. Bij massage gebeurt dit via de huid. Het heeft zowel een uitwerking op ons fysieke als ons psychische vlak.

Wat doet het?

Zoals aangegeven is de kracht van de etherische olie stimulerend, regulerend, ontgiftend en herstellend. Hierdoor is de olie op verschillende manieren in te zetten. Bijvoorbeeld voor verdampen, massage, pakkingen of gezichtsmaskers. In maskers of pakkingen dringt het dieper door en werkt het herstellend.

Met aromatherapie en het grote scala aan geuren is op elk gewenst gebied een olie te gebruiken. Kwaliteit stellen we hierbij altijd voorop.

Wat is het resultaat?

"Ik voel me verkwikt en opgeladen" is een veelgehoorde reactie van onze cliënten na een warme edelsteenmassage met aromatherapie. Indien u zelf een op maat gemaakte combinatie van oliën gebruikt voor een massage of verdamping geniet u ook op lange termijn van het resultaat.