Voor iedereen die ondersteuning zoekt, ter verbetering van de levenskwaliteit voor lichaam en geest.
Gezond worden, gezond blijven.

Waarom stoelmassage voor uw bedrijf?

Bedrijven die hun werknemers met een bepaalde regelmaat laten genieten van stoelmassage zien een daling in het ziekteverzuimpercentage. Zo blijkt uit onderzoek. De kosten voor de werkgever dalen door lager ziekteverzuim. Door een verhoogd welzijnsgevoel draagt het zelfs bij aan een betere onderlinge werksfeer. Het ontspannen gevoel van goed in je vel zitten dat leidt tot meer verdraagzaamheid op de werkvloer. Het concentratievermogen gaat omhoog en daarmee de accuratesse en productiviteit. Bovendien waardeert de werknemer dat de werkgever bereid is deze persoonlijke investering te doen voor de gezonde werknemer.

Wat is het?

Stoelmassage vindt plaats op een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel die niet lijkt op een normale stoel. De houding op deze stoel garandeert een ontspannen houding. Een ideaal uitgangspunt voor de massage. Deze massage vindt plaats in uw bedrijf. Wij brengen de stoel mee en kunnen deze desgewenst opstellen in een kleine ruimte. Belangrijk om elke vorm van schroom voor te zijn; het is een massage over de kleding heen.

Hoe werkt het?

Het is een kwestie van binnenlopen, plaatsnemen op de stoel en het over je heen laten komen. De gebieden waar de massage plaatsvindt, zijn de rug, schouders, armen, nek en -indien het kapsel het toelaat - het hoofd. Behalve dat het een weldadig gevoel geeft bevordert het de bloeddoorstroming. Daarnaast maakt het de spieren los en geeft het geestelijke verlichting doordat de meridianen in het lichaam op positieve wijze worden gestimuleerd. Dit resulteert o.a. in een verbeterde afvoer van afvalstoffen, aanvoer van zuurstof en opname van voedingsstoffen in het lichaam.

Tot slot is het voor u als werkgever interessant om te weten dat stoelmassage (onder bepaalde voorwaarden) voor uw werknemers volledig fiscaal aftrekbaar kan zijn. Zeker indien het onderdeel is van een Arbo-plan en de stoelmassage plaatsvindt onder werktijd. De werknemer dient dan ook geen eigen bijdrage te betalen. U kunt dit navragen bij uw administratiekantoor of accountant.

Nieuwe werkkostenregeling

U kunt de stoelmassages ook laten vallen onder de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Deze regeling geldt pas vanaf 2013 voor álle werkgevers. Dit betekent dat u maximaal 1,4 procent van uw totale fiscale loon (de zogeheten 'vrije ruimte') kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers.

Voordeel; meer vrijheid

Deze nieuwe werkkostenregeling heeft als belangrijk voordeel dat u geen rekening meer hoeft te houden met de voorwaarden en beperkingen van de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen. Ofwel: u krijgt meer vrijheid.